Deel 3: Doorkijk naar 2021

Tijd van bezinning, rust en bezieling.
Het derde en laatste deel van dit drieluik.

 Durf jij je hart te volgen, voor jezelf en je passies te kiezen? Sommigen noemen het zoektocht naar een bezield en vervuld leven. Ben je tevreden met jezelf? Ben ik mezelf?

Daar waar ik tijdens de eerste lockdown, nu bijna een jaar geleden, dacht ik dat ik de thuis-blijf-tijd zou gebruiken om eens stil te staan, duurt het nu wel erg lang. Soms zakt je gewoonweg de moed in de schoenen, omdat het onzeker is wat er komen gaat en welke uitdagingen er nog op ons pad zullen komen. Toch heb ik het vertrouwen dat ’t good kump! Terugkijkend ben ik trots en tevreden over mijn persoonlijke groei en zakelijke ontwikkeling. We zijn als gezin ontzettend dankbaar dat wij en de dierbaren om ons heen gezond zijn! Want niet alleen corona die ligt op de loer, er zijn tal van ziekten die je kunnen raken, soms heel intens dichtbij… Beseffende dat je altijd een keuze hebt tussen angst of liefde. Relativeren wat echt belangrijk is voor jou.

Hier in ’t zuuje zingen we met vastelaovend: “Zet alle zörg maar lekker op ein kesje”. Vergeet even al je zorgen én geniet van het moment. Misschien is dat wel het geheim van gelukkig zijn, je vrolijk en ontspannen voelen. Het heeft te maken met overgave en bewustwording, iets waar nu ruimte voor én behoefte aan is. Ik gun het jou dat je mag “straole van gelök”, warmte, liefde en geborgenheid mag bieden aan je naasten.

Graag help ik jou om te worden wat je al bent:
Je bent goed zoals je bent!

Spiritualiteit en mindfulness zitten al 150 jaar in het DNA van Steyl. Het is niet alleen mijn Steyl, maar een bijzondere plek om elkaar te ont-moeten. Het is op mijn stijl dat ik met jullie mijn doorkijk naar 2021 deel.

Christianne Nijs | Mijn Steijl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.