“Straks is ’t weer Aswoensdaag, is alles veurbeej”

Gister was het Aswoensdag. Traditiegetrouw is het voordat de vastentijd begint Vastelaovend. Dan vieren we het leven en “zetten we alle zörg op ein kesje”.

Maar waarom zou je alléén tijdens carnaval het leven vieren of je zorgen loslaten?

Het “vasten” kan meerdere betekenissen hebben, je kunt het op elk moment én jouw eigen manier doen. Het kan onder andere betekenen het onthouden van bepaald voedsel, een vorm van bezinning of bijvoorbeeld het ontdoen van afvalstoffen.

Zelf heb ik tijdens de eerste corona lockdown iets te bourgondisch het leven gevierd… Inmiddels ben ik 4 maanden verder nu 12 kilo afgevallen. In coronatijd?? Ja, het maakt niet uit wanneer. Als je besluit om voor jezelf te kiezen, is het altijd het juiste moment. Het voelt heerlijk om die aangekomen kilo’s weer los te laten! Me energiek en fit te voelen en te genieten van de kleine dingen in het leven. Het loslaten is voor mij niet alleen lichamelijk, maar verandert ook mijn geest, houding en stemming.

We hebben afgelopen dagen genoten van de herinneringen van Vastelaovend 2020! Dankbaar dat we het als gezin een jaar geleden hebben mogen beleven en nu als herinnering in ons hart meenemen. Van vreugde ga ik stralen en deel ik graag met jou het geluksgevoel dat je het leven kunt én mag vieren, op elk moment én op jouw eigen manier. ’t Kump good!