Coaching? Juist nu!

Coaching juist nu we meer thuiswerken, de kinderen veel thuis zijn, er minder contact met je collega’s is en je sociale omgeving kleiner is geworden. Misschien voel jij je onder druk staan en meer dan voorheen verantwoordelijk, of wordt het plezier in je werk steeds minder. Er kunnen verschillende factoren van invloed zijn, die er voor zorgen dat jij je anders voelt of misschien zelfs angst en onzekerheid ervaart.

De wereld is veranderd, kan grote uitdagingen met zich meebrengen. En ontstaat er juist nu de behoefte, de ruimte en de tijd om aan jezelf te werken.

Een tevreden klant vertelt: “Daarnaast kan Christianne, als je die behoefte hebt, aansluiten bij een gesprek met de werkgever. Ik heb dit als zeer ondersteunend ervaren, omdat Christianne als het ware een ‘helikopter’ functie heeft. Dit is zowel voor mij als voor de werkgever een meerwaarde.” Voor de gehele referentietekst, kun je terecht op de website.

Heb jij ook behoefte aan coaching. Schroom dan niet om een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek bij me aan te vragen.

Christianne Nijs | Mijn Steijl

Wat betekent vrijheid voor jou?

Jij, ik, wij zijn diep geraakt door deze crisis op emotioneel vlak én wellicht ook financieel.

Daar waar de een geen baan meer heeft, mist de ander inkomsten omdat er geen opdrachten zijn. De ene krijgt hulp op allerlei gebied en de ander krijgt helemaal niks. Niets is vanzelfsprekend…

Er zijn vele soorten van vrijheden: bewegingsvrijheid, vrijheid van levensovertuiging, financiële vrijheid, vrij van gedachten, stressvrij, … en ga zo maar door. Het is voor een ieder persoonlijk naar welk soort vrijheid hij of zij op zoek is. We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben én geduld opbrengen totdat we een andere manier gevonden hebben. Misschien anders dan dat je gewend bent, de oplossingen komen wel. Wees positief, blijf hoopvol, dat ben ik ook.

Niemand is perfect. Juist daarom is het belangrijk om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Dan ontstaat ruimte in je hart om meer compassie te voelen. “Ware vrijheid is vrij van de angst om niet perfect te zijn.” – quote van Sengchan (zesde-eeuwse zenmeester)

Je bent goed zoals je bent!
Christianne Nijs | Mijn Steijl

Dank voor jullie leuke positieve reacties

Wat heb ik een leuke reacties mogen ontvangen op mijn online lessen:

“Bedankt Christianne voor de me-time die je me geeft tijdens iedere keer dat ik mag genieten van jouw yogales”, “Hallo Christianne, ook deze les maakt zo heerlijk rustig. Fijn dat je dat je dit voor je leden doet. Ik kom de week weer door, dankjewel!”, “Mede door je yogalessen proberen we fit en ontspannen te blijven en dat lukt ons aardig. Door je yogalessen hebben we nu minimaal 3 á 4 keer per week les.”, “Vanmorgen met mijn zoon de oefeningen gedaan. Was heerlijk.”, “Net ge-yoga-t, wat fijn. Was stijf geworden.”, “Wat fijn dat je yoga op deze manier beschikbaar stelt.”, “Ik heb genoten van je les.”, “Super Christianne, ik kijk al uit naar de volgende les.”

Dank jullie wel allemaal en ik wens jullie veel gezondheid en sterkte toe! 🍀🙏

Het duurt lang #thuisblijven

Wat fijn om met het gezin thuis te zijn. En toch missen we ook het persoonlijke contact met onze familie en (school)vriendjes. De verbinding maken door elkaar te ontmoeten geeft een andere dimensie aan het contact. Vanochtend hing er mist op het land, welke vandaag door de zon weer zal optrekken. Het duurt lang de periode van social distancing en kan voelen als een mist om je heen.

Ik heb de overtuiging dat deze crisis past stopt als we op een andere manier verder gaan dan tot nu toe. Neem eens de tijd om stil te staan en te observeren wat er gebeurt en wat jij doet. “Het duurt lang #thuisblijven” verder lezen

‘t kump good!

Wat maken mijn kinderen een heftige dingen in hun leven mee!

Ik heb twee sensitieve kinderen die meevoelen met wat anderen om hun heen beleven.  Zo waren ze bij de diverse begrafenissen van onze grootouders en ooms intens verdrietig. Was het een enorme schok toen hun vader in november 2015 ernstig ziek bleek te zijn. Dit is gelukkig goed gekomen én toch blijven de halfjaarlijkse controles spannend. Daarna kwam de periode van “pijn aan het hart” van mijzelf, waardoor ongerustheid duidelijk zichtbaar en voelbaar was binnen ons gezin. De start van “Mijn Steijl” bracht een lichtpuntje en toch ook onwennigheid met zich mee. Een nieuwe levensstijl die even tijd koste om eigen te maken voor ons. Gebeurtenissen op school, met vrienden en familie die ogenschijnlijk minder impact veroorzaken, belasten echter onze kinderen ook. En dan … komt daar bovenop een coronacrisis….

“‘t kump good!” verder lezen

Moderleef waat auk gebeurt, verlaot ôs neet.

Sinds het besluit van het kabinet dat de scholen niet meer open mogen, heb ik er ineens nog een paar rollen (functies) bijgekregen…

Als moeder van twee kinderen, partner van, dochter van, zus van, familie van, vriendin van, begrijp ik de drukke periodes waar je mee te maken kunt krijgen in het leven. Ook ben ik ondernemer, coach, yogadocente en beschikbaar voor HR (human resources)-diensten. Alsof dat nog niet genoeg is, ben ik nu ineens tevens een thuis-huiswerkbegeleider, vangnet voor mijn ouders en schoonouders, rots in de branding voor ons gezin, steun en toeverlaat voor familie, vrienden en buren die je nodig hebben. Of was ik dat voorheen ook al én er me alleen niet bewust van?

Welke rollen vervul jij op dit moment bewust of onbewust? Hoe blijf jij in verbinding met jezelf, je familie en je collega’s? Verbinding vinden in deze periode kan soms een uitdaging zijn, omdat persoonlijk contact niet altijd mogelijk is momenteel. Maar ondanks dat kun je wel persoonlijke aandacht blijven geven. Ik zie allerlei initiatieven voorbij komen van mensen die klaar staan voor elkaar. Compliment aan allen die op deze manier verbinden! Laten we dat na deze coronacrisis ook vasthouden, in veurspood en gelök of in groët verdreet, “let een beetje op elkaar, ik reken op u”.

‘t Kepelke van Genuuje

Christianne Nijs | Mijn Steijl
Laot de ☀️ in dien ❤. Geneet van ‘t Laeve!

Je bent goed genoeg!

Tijdens mijn dagelijkse wandeling merk ik dat het steeds stiller wordt op straat. Als ik me afsluit van alle hectiek zou ik bijna een vakantiegevoel krijgen. Wat een rust om me heen: weinig mensen, weinig geluid en weinig verkeer. Normaal als ik tijdens het wandelen iemand tegen kom, groeten we elkaar. Zelfs dat gebeurt niet en mensen lopen zwijgend voorbij…

Ik ben blij dat het eindelijk doordringt dat samenkomen met vriendengroepen, ook al is dit buiten, niet verstandig is. Ondanks dat de scholen gesloten zijn, zag ik de afgelopen dagen hele klassen samen buiten spelen. Nu gelukkig de massale oproep om de afgekondigde maatregelen heel serieus te benaderen en dus ook dat afspreken met één of twee vrienden niet verstandig is. Als moeder werd me de gemaakte keuze om niet af te spreken, niet in dank afgenomen. Lastig, om hetgeen je lief is te beschermen door onpopulaire keuzes te maken. Maar weet je, het maakt niet uit of de ander het begrijpt, het gaat erom hoe jij je erbij voelt. Hoe stevig sta jij? Veeg de waas die over je heen gekomen is weg en kijk naar de basis. Je bent goed genoeg!

Christianne Nijs | Mijn Steijl
Laot de ☀️ in dien ❤. Geneet van ‘t Laeve!

De verschillende pijlers van mijn bedrijf

Toen ik als zzp-er ben gestart, heb ik er bewust voor gekozen om diverse diensten aan te bieden. Waarom? Omdat ik een veelzijdig persoon ben, een aantal persoonlijke levenslessen heb mogen doorleven en in mijn carrière als HR Business Partner veel ervaring heb opgedaan. Geloof me, ik heb dingen gezien, situaties gehoord en beleeft die lang niet iedereen ooit in zijn of haar leven zal meemaken óf zelf niet eens zou willen meemaken. “De verschillende pijlers van mijn bedrijf” verder lezen