Yoga, meditatie en mindfulness

Wat is yoga nu eigenlijk?

Yoga omvat: adem, energie, meditatie, omgang met jezelf en anderen én het beoefenen van fysieke houdingen. Yoga is kort omschreven: meditatie in beweging. Het draait niet om prestatie & competitie, wel om het opzoeken en respecteren van je fysieke en geestelijke grenzen. Je leert je lichaam kennen, beheersen en accepteren. Je luistert naar je lichaam en maakt door de houdingen je lichaam leniger en krachtiger.

Meditatie is minder fysiek dan yoga. Het doel van meditatie is focus op de waarnemer in je. Keer naar binnen en breng ja aandacht naar je hoofd, hart en buik. Daarmee maak je de verbinding tussen het bovenste en onderstuk stuk van je lichaam en gaat de energie richting de aarde.

Mindfulness is eigenlijk een moderne, niet religieuze meditatietraditie; “zijn met wat is”.  Het uitgangspunt van mindfulness is, minder met je gedachten in het verleden of toekomstgericht zijn en met je aandacht in het nu. Mindful is: observeer, neem waar en oordeel niet. Een vorm van praktische, niet zweverig en voor iedereen toepasbare achtzaamheid (aandachtsoefeningen).

In mijn yogalessen verwerk ik mindfulness (meditatie) op verschillende manieren door aandacht te brengen naar de verbinding tussen je lijf en je hoofd. Doordat je je hier tijdens de les van bewust van bent, kunnen stress- en vermoeidheidsklachten verminderen. Fysieke houdingen kunnen  een ontgiftende werkingen hebben en geven daarmee nieuwe energie. Door ademhalingsoefeningen, kun je meer ruimte gaan voelen en spanning loslaten. Waar je aandacht is, gaat je adem vanzelf naar toe. Wat je aandacht geeft, groeit. In het NU zijn, geeft meer tijd en ontspanning. Gun jezelf eens dat uurtje in de week…

Wil je het ook eens proberen? Meld je dan aan!

Geluk is een keuze…

Voor welke keuzes sta jij?

Heb jij de regie over je eigen leven?

Ben jij eigenlijk gelukkig in jouw huidige baan?

Pas jij bij jouw werkgever?

Sta je ‘s morgens al moe op en ga je met druk op de borst naar je werk?

Opgekropte en onverwerkte emoties zijn grote ziekteverwekkers.
Als arbeidsbemiddelaar en coach kan ik je helpen naar jouw emotionele pijn te kijken en in kalmte keuzes te maken. Zodat je gaat van haast, strijd en chaos naar vrijheid, ruimte en meer energie.

Wees preventief, kom in beweging en maak een afspraak met mij. Maak de keuze om je hart te volgen en ga van “lijden” naar “leiden”!

De weg van rust

Daag jezelf uit om een nieuw pad te bewandelen.
Begin met lopen, wandelen is onthaasten.
Kijk aandachtig om je heen en geniet van je ontdekkingen.
Observeer eens wat je voelt.
Beweeg eens traag in plaats van snel.
Kwetsbaarheid is geen zwakte, maar een teken van moed.

Workshop yoga voor groep 6, 7 & 8.

Vanmiddag kinderyoga gegeven op basisschool de Schalm in Steyl.

Door yoga ontdek je hoe je in elkaar zit en hoe je lijf werkt. En als je dat weet, kun je er ook iets aan doen als je stijf, angstig, onzeker, druk of moe voelt.
Bijvoorbeeld, je buik vertelt je wanneer je angstig bent. En het is tegelijkertijd de plek die je kunt versterken om kracht en moed uit te putten.

Pippi Langkous zegt op tv altijd: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Van proberen kun je leren en dat hebben we vandaag met groep 6, 7 & 8 van de Schalm gedaan.

Vooraf hebben we samen een paar afspraken gemaakt.
– Niet doen: elkaar plagen of uitlachen, kwaad worden op jezelf als de houding niet lukt.
– Wel doen: doorzetten; de oefening gewoon nog eens opnieuw proberen en vertrouwen hebben in jezelf, dan komt het altijd goed.

Het was een leuke ontspannende kennismakingsles!

Mensen zijn geen robots

Hoge taakeisen en weinig autonomie; het zijn de twee grootste boosdoeners in de burn-out-epidemie van de afgelopen jaren. Mensen zijn geen robots.

Blijf jij alsnog met 200 kilometer per uur door het leven vliegen? Net zolang tot je tóch uit de bocht vliegt en ineens beseft dat een burn-out ook jou kan treffen? Maar wanneer je merkt dat je structureel chagrijnig, gestrest of wanhopig thuiskomt, is het tijd om aan de bel te trekken. Neem contact met me op en ik help jou!

Made by Sjuul

Aan welke yogavorm heb je behoefte?

Aanbod: yogales in het Heilig Hart Klooster te Steyl.

Vraag: wat heeft jouw voorkeur qua dag en tijdstip?
En aan welke yogavorm heb je behoefte?
Denk aan: Hatha, yin yoga, kinderyoga, ouder-kind yoga, zwangerschapsyoga.

Stuur me een persoonlijk bericht! info@mijnsteijl.nl

Entree Heilig Hart Klooster Steyl