Wat had ik me 2021 anders voorgesteld!

Van een geweldige omzet in 2020 naar een crisisperiode. Herkenbaar?

In 2018 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf. Klein gestart en geleidelijk uitgebreid. Heel bewust heb ik diverse diensten aangeboden én dat bleek z’n vruchten af te werpen! In 2020 had ik een aantal mooie HR-opdrachten voor diverse werkgevers op het gebied van recruitment, coaching, verzuimbegeleiding en outplacement. Daarnaast gaf ik wekelijks yogales aan 50 deelnemers en verzorgde ik als vaste vervanging bij afwezigheid, de huiswerkbegeleiding op een middelbare school in Venlo. Een succesvol jaar met een veelbelovende toekomst, totdat het coronavirus om zich heen sloeg en de maatregelen steeds strenger en strenger werden. Is dit voor jou als ondernemer ook herkenbaar?

Geen idee wat me te wachten stond. Met opgeheven hoofd vol goede moed, ben ik door blijven gaan. Met twee kinderen op het voortgezet onderwijs en een partner die zelf een eigen onderneming heeft, is het nooit hetzelfde bij ons thuis. Op ieders pad komen persoonlijke uitdagingen en we proberen positief te blijven, samen het beste er van te maken. Je zorgen, deel je niet zo gauw met een ander, een vreemde. Het (hoge) water staat momenteel letterlijk en figuurlijk, een heel aantal ondernemers in mijn omgeving aan de lippen. Zelf krijg ik als zzp-er tijdens deze coronapandemie zowel in 2020 als in 2021 géén overheidssteun. Maar dat is niet de enigste uitdaging op dit moment…

Vervolg in deel 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.