Wat betekent vrijheid voor jou?

Jij, ik, wij zijn diep geraakt door deze crisis op emotioneel vlak én wellicht ook financieel.

Daar waar de een geen baan meer heeft, mist de ander inkomsten omdat er geen opdrachten zijn. De ene krijgt hulp op allerlei gebied en de ander krijgt helemaal niks. Niets is vanzelfsprekend…

Er zijn vele soorten van vrijheden: bewegingsvrijheid, vrijheid van levensovertuiging, financiële vrijheid, vrij van gedachten, stressvrij, … en ga zo maar door. Het is voor een ieder persoonlijk naar welk soort vrijheid hij of zij op zoek is. We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben én geduld opbrengen totdat we een andere manier gevonden hebben. Misschien anders dan dat je gewend bent, de oplossingen komen wel. Wees positief, blijf hoopvol, dat ben ik ook.

Niemand is perfect. Juist daarom is het belangrijk om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Dan ontstaat ruimte in je hart om meer compassie te voelen. “Ware vrijheid is vrij van de angst om niet perfect te zijn.” – quote van Sengchan (zesde-eeuwse zenmeester)

Je bent goed zoals je bent!
Christianne Nijs | Mijn Steijl