Het duurt lang #thuisblijven

Wat fijn om met het gezin thuis te zijn. En toch missen we ook het persoonlijke contact met onze familie en (school)vriendjes. De verbinding maken door elkaar te ontmoeten geeft een andere dimensie aan het contact. Vanochtend hing er mist op het land, welke vandaag door de zon weer zal optrekken. Het duurt lang de periode van social distancing en kan voelen als een mist om je heen.

Ik heb de overtuiging dat deze crisis past stopt als we op een andere manier verder gaan dan tot nu toe. Neem eens de tijd om stil te staan en te observeren wat er gebeurt en wat jij doet.

Ben je op zoek gegaan naar alternatieven om eigenlijk precies hetzelfde te doen als voorheen? Bijvoorbeeld videobellen in plaats van persoonlijke afspraken. Ik zie om mij heen dat we maar door en doorgaan. Net als voorheen is het druk, druk, druk. Waar is het druk? Bij je in huis, op óf met je werk, of in je hoofd? Voor een ieder gelden andere persoonlijke omstandigheden, dus ook een andere uitwerking van deze “blijf thuis” periode. De werk-privé balans is wellicht anders dan voorheen. De momenten van in- en ontspanning kunnen verschoven zijn. Ik zie mensen rekening houdend met de maatregelen een wandeling maken in de natuur met de oordopjes in. Zijn ze bezig met ontspanning of inspanning? Wat kan de natuur ons leren? Is het tijd om veranderingen door te voeren voor meer balans in je leven? Je zou de tijd kunnen gebruiken om na te denken over de periode na corona en hoe jij in het leven wilt staan. Tijd voor transformatie en introspectie. Wil je hier samen met mij over praten? Dat kan, nu of op een later moment. Ik hoor je!

Christianne Nijs | Mijn Steijl
Laot de ☀️ in dien ❤. Geneet van ‘t Laeve!