‘t kump good!

Wat maken mijn kinderen een heftige dingen in hun leven mee!

Ik heb twee sensitieve kinderen die meevoelen met wat anderen om hun heen beleven.  Zo waren ze bij de diverse begrafenissen van onze grootouders en ooms intens verdrietig. Was het een enorme schok toen hun vader in november 2015 ernstig ziek bleek te zijn. Dit is gelukkig goed gekomen én toch blijven de halfjaarlijkse controles spannend. Daarna kwam de periode van “pijn aan het hart” van mijzelf, waardoor ongerustheid duidelijk zichtbaar en voelbaar was binnen ons gezin. De start van “Mijn Steijl” bracht een lichtpuntje en toch ook onwennigheid met zich mee. Een nieuwe levensstijl die even tijd koste om eigen te maken voor ons. Gebeurtenissen op school, met vrienden en familie die ogenschijnlijk minder impact veroorzaken, belasten echter onze kinderen ook. En dan … komt daar bovenop een coronacrisis….

Onze eerste reactie vanuit het menselijk brein is vechten of vluchten. Maar we kunnen niet vluchten omdat we thuis moeten blijven en vechten is geen optie tegen een “onzichtbaar” virus. Rest niks anders dan te berusten in het feit dat de huidige situatie zo is als ie is en de stilte, die over je heen komt te omarmen. Belangrijk is om positief te blijven; in je gedrag, gedachten en zelfs op een hoger level op waardeniveau. Op zoek naar een nieuwe manier van leven, kijk wat belangrijk is voor jou en je gezin en wat voor jullie past. Maak tijd en ruimte om het te doorleven, hoe lastig dit soms ook kan zijn. Deel je gevoelens en gedachten zodat je in verbinding blijft en van elkaar kunt leren. Iedereen heeft een andere kijk op de wereld (zijn of haar waarheid) en als je er voor openstaat, kun je het vanuit een andere perspectief bekijken en nieuwe inzichten krijgen. Geniet van hetgeen NU is én maak samen herinneringen. Zoek de balans in wat “moet” en wat kan. Heb VERTROUWEN dat het goed komt!

Christianne Nijs | Mijn Steijl
Laot de ☀️ in dien ❤. Geneet van ‘t Laeve!