Wonderen bestaan…

Gistermiddag kwam ik in een supermarkt “vol” met lege schappen een mevrouw van 84 jaar tegen. Ze begon tegen me te praten en vertelde dat ze de oorlog had meegemaakt en allerlei besmettelijke ziektes zoals tyfus en schurft (of Scabiës genoemd) van dichtbij had gezien. Ze gaf aan niet bang te zijn voor het coronavirus én te genieten van de herinneringen die ze heeft mogen beleven in haar leven. Ooit was ze op reis geweest naar de Noordpool. Het was haar droom toen ze met pensioen ging om daar eens naar toe te gaan. Het was een bijzondere ervaring vertelde ze en als het mogelijk was, ging ze het liefst nog eens op pad.

“Hoop doet leven” is het gezegde en deze mevrouw gaf mij uit het niets HOOP, blijdschap en vertrouwen. Wat mooi om te zien dat een wildvreemde je zo kan raken en bewust kan maken dat je NU leeft en als de kans zich voordoet dat je jouw dromen mag navolgen.
Ga op (ziels)reis en geniet van de dingen die je kunt doen. Denk in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het virus beperkt je misschien in bewegingsvrijheid, maar je hoeft niet ver weg te gaan om dichtbij jezelf te komen.

Geloof dat wonderen bestaan, ze bestaan echt, elke dag weer!

Welke wonderen zie jij om je heen? Hoe geniet jij in het NU? Waar haal jij hoop vandaan?

Christianne Nijs | Mijn Steijl
Laot de ☀️ in dien ❤. Geneet van ‘t Laeve!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.