Yoga

Yogales volgen?

Steyl

Binnenkort ga ik yogales geven op een bijzondere locatie in Steyl!
Wanneer: wekelijks op woensdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur.
Kosten: € 7,- per les.

Heb je interesse in een gratis proefles?
Vul dan het onderstaande inschrijfformulier in.

Reuver

Met ingang van 1 november 2018 geef ik de 1e woensdagavond en donderdagavond van de maand yogales in Reuver.

De lessen zijn om 19h00 en om 20h30 in Zalencentrum De Schakel, Broeklaan 2, 5953 NB Reuver.

Ik vervang die avonden de lessen van Annie Geraedts. Annie geeft sinds 1990 yogales en ik volg haar Hatha yogalessen al een heel aantal jaren. In 2016 heb ik tijdens mijn NLP coachopleiding Annie gemodelleerd. Van hieruit ben ik geïnspireerd geraakt om de Yin yoga opleiding te gaan volgen.

Yin yoga is een combinatie van de traditionele Hatha yoga (de houdingen) en verschillende disciplines uit de Chinese taoïstische traditie. De Chinese geneeskunde is de basis van Yin yoga.

In de Yin yoga heb ik kennis gemaakt met de kracht van stilte, met een “zijn-modus” in plaats van een “doe-modus”, acceptatie, loslaten en naar binnen kijken.

Alles in het leven is Yin & Yang deze tegenstellingen kunnen niet zonder elkaar bestaan, ze vullen elkaar aan.

Balans tussen Yin & Yang, dus balans tussen stil & dynamisch, tussen langzaam & snel, tussen vrouwelijk & mannelijk of tussen koud & warm.

In onze Yang gerichte westerse levensstijl zijn we voortdurend bezig met zowel met ons lichaam als in ons hoofd en is het best moeilijk om stilte toe te laten. Yoga kan helpen om beter om te gaan met onze hectische en drukke levens en weer in contact te komen met ons lijf.